marți, 21 iunie 2022

Kaspar

 

Kaspar nu este o reprezentație de teatru obișnuită, nu este o reprezentație simplă. Este o compoziție de arte, care în esență creează un spectacol în spațiul public.

        O simulare vizuală a unui loc izolat, dominat de marionete virtuale 3D, muzică,  artiști stradali, mișcare, artă video, design impresionant de costume, instalații scenice, joc de lumină și umbră, incluziune și excluziune. Și libertate.

Piesa își propune să regăsească teatrul realității și adevărului prin întrebări deschise, prin exteriorizarea insultei, pocăinței, profeții, strigăte de ajutor și, în final, speranță.

Locul pare distopic, o fabrică de producție în masă de clone umane în care Kaspar este supus muncii forțate. Închiși din momentul creării lor, lipsiți de orice simț al individualității, kasparienii sunt nevoiți să muncească din greu. Se luptă zilnic între instalațiile impunătoare de fier sub ritmul necruțător al sunetelor industriale și privirea vigilentă a paznicilor, incapabili de a comunica între ei, ei execută comenzi, fără nicio voință personală.

Kasparienii au nevoie de mântuire, dar nu găsesc cuvintele potrivite pentru a o exprima. Ei caută cu disperare fraza care să-i elibereze. Numai când se vor uni vor putea descoperi cuvântul râvnit, care va deveni arma lor împotriva oricărui „sens” care distruge omenirea.

Un spectacol complet actual, alegoric, distopic, unde fiecare din noi pe post de spectatori putem recunoaște părți din viața noastră.

Spectacolul face parte din proiectul „Kaspar Machine”, o cooperare transnațională între Grecia, Italia, Polonia și România cu sprijinul Comisiei Europene, în cadrul programului Creative Europe Culture.

Un rol important îl are muzica care pune în valoare piesa. Pe de o parte, epopeea „Rising Force” a maestrului muzicii electronice R. Armando Morabito și, pe de altă parte, epopeea întunecată „Counting The Cost” de Sons of Pythagoras conferă intensitate spectacolului.

Un spectacol cu ​​adevărat special, al cărui scop principal e conștientizarea și participarea publicului la un complex de arte cu accent pe incluziune și diferitele sale manifestări. Un teatru de stradă impecabil și armonios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sufletul după moarte de Serafim Rose